Energy audit


Energetikai audit
​vagy más néven veszteségfeltárás

Teljeskörű és komplex vizsgálat, amely felméri egy adott létesítmény energetikai infrastruktúráját és az ingatlan üzemeltetési módját.

Az elemzésből kinyert adatok alapján javaslatot tesz, szakvéleményt formál arra vonatkozóan, hogy miként lehet költséghatékonyan mérsékelni és korszerűsíteni az energiafogyasztást.

A felmérés kiterjed a földrajzi fekvésre, a telephelyi adottságokra, a mikro-regionális környezetére, a villamosellátásra, valamint a világítástechnikára és az üzemeltetést érintő gazdasági vizsgálatokra is.


A kimutatás a következőket foglalja magába:

  • Az energiafogyasztó rendszerek azonosítását;
  • A tényleges energiafogyasztás meghatározását;
  •  tényleges energiafogyasztás összehasonlítását a tervezett értékekkel;
  • Az energia-megtakarítást elősegítő javaslatok készítését.


Az energetikai audit tehát egy olyan összetett műszaki és gazdasági elemzés, mely a Megbízó részére egy komplett energia átvilágítási jelentést biztosít.

A Partnereinktől bekért adatokból és információkból tudjuk a dokumentációt elkészíteni.

Newergies Kft. professzionális csapata a hosszútávú fenntarthatóságot, a maximális üzembiztonságot és a költséghatékonyságot tartja szem előtt.

A megújuló energiaforrások használata ma már nem csak környezetvédelmi szempontból, de gazdaságilag is indokolható. Figyelemmel követjük a legújabb piaci terendeket és ezekhez mérten teszünk javaslatot a korszerűsítésre.


Back to top