Energiatárolás

Energiatárolási rendszerek

Ahhoz, hogy egy fogyasztó a kiserőművi kategóriában a napelemek segítségével 20-40%-nál nagyobb energia kiváltást tudjon elérni éves szinten, megkerülhetetlenné válik az energiatároló rendszerek integrálása a fejlesztésbe. Jelenleg már rendelkezésre állnak azok a tárolótechnológiák, amelyek hosszú távon 10-25 éves viszonylatban is gazdaságos és megbízható működést tudnak biztosítani. Az energiatároló rendszereknek nemcsak tárolási képességük van, hanem tudnak szünetmentes táp, azaz UPS szolgáltatást is biztosítani, ami tovább tudja növelni egy cég ellátásbiztonságát és zavartalan működését.

A NEWERGIES Kft. több energiatároló technológia megvalósításában tud segítő kezet nyújtani függően a fogyasztók igényeitől.

Vanádium redox flow akkumulátor (VRFB)

Akik 20-30 éves viszonylatban szeretnének megbízható magas hatékonysággal működő energiatároló kapacitást, azoknak a Vanádium Redox Flow elektrolit folyadékos technológiát tudjuk ajánlani 20 éves gyártói garanciavállalással. Ennél a termékcsaládnál 1000 kWh-ás, 2000 kWh-ás vagy ezeknek többszörösére méretezett tárolókapacitások rendelhetőek. A technológia nagyon nagy előnye, hogy végtelenszer feltölthető és kisüthető, továbbá a több mint 25 éves élettartam alatt sem csökken a rendszer hatékonysága.

A technológia magas biztonsági jellemzőkkel bír, nem tűz,- vagy robbanásveszélyes, és a rendszer nagy része teljesen újrahasznosítható. A gyártó visszavásárlási garanciát is vállal arra az esetre, ha a megrendelő meg szeretné szüntetni a tároló működését.

Elérhető típusok

  • FB-250: a névleges leadási teljesítmény 250 kW, de akár 500 kW-ig tud folyamatos áramleadást biztosítani. Ez a rendszer 1000 kWh-ás és 2000 kWh-ás tárolókapacitással rendelhető
  • FB-500: a névleges leadási teljesítmény 500 kW, de akár 1000 kW-ig tud folyamatos áramleadást biztosítani. Ez a rendszer 2000 kWh-ás tárolókapacitással rendelhető
  • Nagyobb teljesítmény vagy kapacitás igény esetén az említett egységek modulárisan bővíthetőek. A gyártó 2023-tól tervezi bevezetni a kisebb modulokból álló termékcsaládját, amivel kisebb energiafogyasztó cégeket is el tudnak látni tároló megoldásokkal.

Lítiumion-vasfoszfát technológia

Azoknak a fogyasztóknak, akik inkább kisebb teljesítményű rendszer létesítésében gondolkodnak, lítiumionos moduláris rendszereket tudunk ajánlani. Ennél a terméktípusnál egy kisebb méretű szekrényes kiviteltől egészen a 40 lábas konténeres méretig elérhető kínálat rendelhető, így könnyen a Megrendelő igényeire lehet szabni a rendszer tulajdonságait.

A lítiumion technológián alapuló energiatárolók különböző minőségi színvonalon számos gyártó kínálatában megtalálhatók, cégünk azonban kizárólag az egyik legmagasabb hatékonysággal működő tárolókkal dolgozik. A németországi gyártó 10 év gyártói garanciát biztosít. Továbbá a lítiumionos tárolórendszert 30 év üzemidőre vagy 8000 kisütési ciklusra tervezték.

Scroll to Top
Scroll to Top