Szolgáltatásaink

Felmérés

Fogyasztási szokások vizsgálata alapján

Egy ideális napelemes rendszer nagyságának a meghatározásához jellemzően két fontos területet kell vizsgálni: a fogyasztó villamosenergia fogyasztási szokásait és mértékét, illetve az adott fogyasztási pontnál rendelkezésreálló terület helyszíni adottságait.

Az áramfogyasztási profil pontos megismeréséhez megvizsgáljuk a fogyasztó negyedórás mérési adatsorát legalább egy éves viszonylatban, ami alapján pontosan meghatározható, hogy maximum mekkora napelemes rendszerben érdemes gondolkodni, illetve azt is látjuk, hogy mennyi napenergia kerül azonnal elfogyasztásra, és mennyi az a mennyiség, amit nem tud az adott üzem elfogyasztani.

A fogyasztási adatok vizsgálata után egy helyszíni szemle keretében megvizsgáljuk, hogy az ajánlott rendszerméret hogyan telepíthető a leghatékonyabban. Fontos megvizsgálni, hogy van-e elegendő felület arra, hogy megfelelő tájolás mellett lehessen telepíteni a rendszert. Sok esetben a tetők felmérését egy drónnal készült 3D-s módszerrel végezzük, hogy a pontos méretek összegyűjtése mellett a lehető legkevesebb időt vegyünk igénybe a Megbízó részéről.

A rendelkezésre álló felületek felmérése mellett villamos tervező kollégáinkkal megvizsgáljuk azt is, hogy az adott napelemes rendszert hogyan lehet csatlakoztatni a fogyasztó villamos hálózatához, illetve a közcélú hálózathoz.

Ajánlat

Tételes árajánlat és termelési-megtérülési kalkulációk készítése

Miután meghatároztuk az optimális napelemes rendszerméretet, elkészítjük tételes árajánlatunkat, hogy a beruházás megtérülése kalkulálható legyen.

Amennyiben a fogyasztó pályázat keretében kívánja megvalósítani a fotovoltaikus rendszert, úgy ajánlatunkat a megfelelő formai követelmények mentén véglegesítjük, és elkészítjük a pályázathoz szükséges napelemes dokumentációt és tervanyagot is.

A negyedórás villamos mérési adatok és a fogyasztó villamos energia számlaelemei segítségével pontosan meg tudjuk határozni, hogy az adott napelemes rendszer körülbelül mekkora termelést fog biztosítani évente, és ez hogyan igazodik a teljesítményfelvételeihez. Látni fogjuk, hogy a megtermelhető napenergiából hány kWh kerül ténylegesen felhasználásra. Ezeket az adatokat kiegészítjük a vételezési költségekkel, így meghatározzuk az éves megtakarításokat 10 évre előre, és a rendszer bekerülési költségének megtérülését is.

Engedélyezés

Tervezés, engedélyezés és szakértői tevékenységek

Jellemzően saját állománnyal, szükség esetén külsős szakértők bevonásával látunk el olyan mérnöki feladatokat, amelyek napelemes erőművek megvalósításához vagy pályázati dokumentációk összeállításához szükségesek:

 • Villamos és építési tervezés
 • Áramszolgáltatói engedélyezés
 • Építési hatósági engedélyezés
 • MEKH összevont erőművi engedélyezés
 • Hatósági ügyintézések
 • Energetikai tanúsítványok, energetikai kalkulációk pályázatokhoz
 • Statikai vizsgálatok, szakvélemények
 • Geodéziái felmérések, szakvélemények
 • Villámvédelmi vizsgálatok és tervezés
 • Tűzvédelmi terv elkészítése

Kivitelezés

Prémium eszközökkel és 5 éves kivitelezői garanciavállalással

Miután minden szükséges engedély rendelkezésre áll a napelemes rendszerhez, kivitelező kollégáink elvégzik a fizikai megvalósítást. A folyamatok során csak magas minőségű, prémium termékekkel dolgozunk, ami biztosítja a hosszú távú megbízható működést. Legelőször a rendszer tartószerkezete kerül kiépítésre, amelyre kollégáink felszerelik a napelemeket. Ezután napelemes rendszer egyenáram oldala készül el egészen az inverterekig, majd az inverterek és a váltóáram oldali villanyszerelési fejlesztéseket végezzük el. Megbízóinkkal előre egyeztetjük a rendszer hálózatra történő rákötését, majd pedig az áramszolgáltóval együtt a közcélú hálózatra történő csatlakozás is megtörténik.

A napelemes rendszerhez kiépítésre kerül egy kommunikációs rendszer is, amin a fogyasztó követheti a rendszer működését, és értesítéseket kaphat az esetleges meghibásodásokról.

Minden általunk fejlesztett napelemes rendszerre 5 év teljeskörű kivitelezői garanciát biztosítunk a termékek gyártói garanciáján túl. Az inverterekre 5-10 év alap gyártói garanciát biztosítanak, de ez igény szerint kiterjeszthető akár 10-20 éves időtávra is. A napelemek esetében 12-15 év gyártói garanciával lehet számolni, amihez 25 év teljesítmény garancia biztosított.

Pályázatírás

Az egyedi igényekhez alkalmazkodva keressük a legjobb megoldásokat

Európai uniós és hazai forrásokból is számos pályázati lehetőség biztosított, hogy a KKV-k vagy a nagyvállalatok fejlesztéseket hajtsanak végre és így hatékonyabbá váljanak. A pályázati koncepciók sikeres felállításának sok buktatója van, de akár később, az elnyert támogatások elszámolásakor is jelentkezhetnek olyan problémák, amit csak kellő tapasztalattal és piaci ismerettel lehet kezelni. Többek között ezekre a problémákra nyújt megoldást a cégcsoportunkhoz tartozó pályázatíró és projektmenedzsment cég a ConsulTender Kft.

A pályázati tanácsadói tevékenységet eddig a NEWERGIES Kft. látta el, de a jelentősen emelkedő megbízási szám miatt 2022 elejétől különálló cégként biztosítjuk az eddig megszokott magas szolgáltatási minőséget. Pályázati tanácsadó kollégáink már több mint 800 sikeres pályázat előkészítésében és későbbi lebonyolításában vettek részt.

A leggyakoribb fejlesztési témák, melyekkel megrendelőink megkeresnek minket, a következők:

 • Energetikai beruházások: energiahatékonysági fejlesztések és megújulóenergia-kapacitás telepítése
 • K+F pályázatok
 • Eszközbeszerzés és technológiai beruházások
 • Infrastruktúra-fejlesztések: új épületek, csarnokok létesítése, régebbiek felújítása
 • Munkahelyteremtés

Projektmenedzsment

A projekt teljes megvalósítási folyamatának irányítása

Egy napelemes kiserőmű megvalósításánál számos folyamat épül egymásra, melyek sok esetben párhuzamosan intézendőek, azért, hogy a projekt megvalósítási ideje a lehető legrövidebb legyen. Szerződéskötés után az áramszolgáltatói engedélyezéssel egyidőben indulnak a tervezési folyamatok. Majd az áramszolgáltató első elvi hozzájárulása után beszerző kollégáink megrendelik a beépítendő termékeket, továbbá, ha szükséges lebonyolítjuk az építési, illetve összevont erőművi engedélyezési folyamatokat. Így mire az eszközök megérkeznek a Megrendelő telephelyére, a hatályos engedélyek is rendelkezésre állnak, és megkezdődhet a projekt fizikai megvalósítása.

Cégünknél dedikált projektmenedzserek dolgoznak azon, hogy egy adott napelemes erőmű megvalósításánál a különböző szakterületek a lehető legnagyobb összhangban tudjanak együttműködni.

Scroll to Top
Scroll to Top